2008-07-02

Rabarber & jordgubb!





















Rabarber & jordgubbspaj

1 pkt kyld kavlad smördeg (275 gr)
1 ägg till pensling
8 stjälkar rabarber
1 ½ dl socker
2 dl crème fraiche
Finrivet skal av 2 limefrukter
1 liter jordgubbar
Vaniljglass

Sätt ugnen på 250 grader.
Klä en pajform med med smördegen och förgrädda
i ca 3 min. Ta ut o pensla skalet med ägget.

Skär rabarbern i slantar.
Blanda med 1 dl socker, värm i kastrull tills sockret smält.
Låt rinna av i durkslag.

Blanda Crème Fraiche, resterande socker och limeskal,
bred ut på botten av pajskalet.
Lägg på rabarbern, grädda i ugnen ca 5 min.
Skiva jordgubbarna, strö över den gräddade pajen.

Servera med vaniljglass!

Inga kommentarer: