2007-01-17

Glass i stora lass


Jag höll på att baka en blåbärspaj när jag just
fick ett smakprov på en av de grejer som stör mig mest.
(Eller det beror på vad man jämför med, men i vardagen).

Det är i alla fall när folk tror att man kan äta glass med
flera smaker till efterrätter.
Det spelar ingen roll om det är kladdkaka, äppel/
blåbärs -eller vilken jäkla paj som helst, då bannlyses
Big Pack Tresmak eller Cart d'or med choklad eller vad
det nu må vara. Less is more heter det väl, och det
betyder enligt mig att äter man paj eller kaka så är det
vaniljglass som gäller.

Glass med flera smaker är inte gott, såvida man inte
äter den precis som den är eller möjligtvis i strut.
Det är inte heller gott med jordgubb/vanilj/päronglass
med chokladsås, eller ännu värre - chokladsås till frukt-
sallad. Det kan man verkligen inte kalla classy.
Det är ungefär som att det skulle vara gott att blanda
choklad och apelsin, fy bubblan.

För er som numera tror att jag är kräsen när det gäller
mat kan jag ju säga att det är jag inte, menar bara att
man måste ju dra en gräns någonstans, sätta en etikett
på vad som är rätt och fel, eller hur? ;)

Gott är i alla fall saker som t.ex. gammaldags vaniljglass
med fikon i konjak, eller glass med hemmagjord choklad-
sås och hemmagjorda sega maränger, eller kanske färska
jordgubbar med en härlig sås gjord på grädde och vit
choklad? ;)


Och jag som just hade tänkt äta nyttigt.

1 kommentar:

Josefin sa...

Så sant så sant...
Och så underbart med ett ärligt inlägg. Ett inlägg där man verkligen får höra skumma tankar vi människor har ibland. Haha.
Men grejen är den, att ALLA har dom.

Jag har också funderat på PRECIS det där med glassen! :P
Vanilj är bäst i alla lägen...